Winterbanden

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Dec 7th 2012, 10:11

beheer

Administrator

Total Topics: 13
Total Posts: 50
Het kunnen gebruik van winterbanden ontbreekt in veel autoregelingen. Regelmatig horen wij dat berijders deze zelf moeten betalen en zelfs tegenwerking ervaren als ze deze onder de auto van de zaak willen monteren. Wat zijn uw ervaringen? Deel ze met ons.....
Dec 12th 2012, 16:02

11812 Willem

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 7
In Nederland vind ik het nog steeds niet nodig. Zelfs niet op mijn Alfa Romeo 159 met meer dan half versleten brede 17" banden.

Bij zware sneeuwval sta je de eerste dag toch stil doordat niemand doorrijdt. De tweede dag zijn de doorgaande wegen prima gestrooid en geveegd. Als het dagenlang sneeuwt mijd ik de binnenwegen, ga eerder op pad en pas mijn rijgedrag aan.
Eigenlijk is het monteren van winterbanden een klap in het gezicht van al die mensen die bij nacht en ontij onze wegen zo keurig schoonhouden?
Overigens heb ik afgelopen vrijdag totaal geen last gehad van het verkeer. De rest van autorijdend Nederland zat kennelijk vanwege de 'code oranje' die bij enkele cm sneeuw wordt afgeroepen, opgehitst door de media sidderend van angst thuis te werken (of sneeuwpoppen te maken met de kinderen die totaal onnodig 'sneeuwvrij' kregen?).

Als ik naar de wintersport zou gaan dan zijn winterbanden natuurlijk wel een must, en ik denk dat daardoor een groot deel van de 'zelfbetalers' wordt veroorzaakt?
Ik kan me wel voorstellen dat een werkgever bij wintersport tegenstribbelt; waar houdt het faciliteren van vakantiemobiliteit op? Bij de winterbanden, de internationale brandstofpas of vragen we straks ook om een skipas van de zaak?

Zo, dat ben ik ook weer even kwijt....
Dec 21st 2012, 21:25

13547 H.J.

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
@Willem,

Nou daar ben ik het niet helemaal mee eens ,een winterband heeft wel degelijk zijn voordelen.
Het rubber is beter bestand tegen kou en heeft een betere afvoer van water/sneeuw op de weg en de grip is stukken beter.
Ik voel me een stuk veiliger op de weg met de winterbandjes.

Gr.

Jan 3rd 2013, 13:08

13711 P.

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Winterbanden zouden verplicht in ieder leasecontract moeten zitten. Een werkgever kan bijna niet anders, al is het maar om zijn eigen aansprakelijkheid te beperken.
Een werkgever moet nl. zorgdragen voor een veilige werkplek, en daar valt een zakelijke auto ook onder. Als de werkgever niet standaard heeft ingeregeld dat er winterbanden gemonteerd worden dan kan de werknemer de werkgever aansprakelijk stellen als er letsel is opgetreden na een ongeval.
Neem je winterbanden mee als onderdeel van het normleasebedrag, dan voldoe je tenminste aan het begrip "goed werkgeverschap".

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen