Aantal leden: 19214 and counting

Word gratis lid en krijg
toegang tot de hele site

• Lees alles over bijtelling
  • Discussieer mee op ons forum
  • Vergelijk uw autoregeling in onze benchmark
  • Download voorbeeldbrieven en onderzoeken

Al lid en verder lezen? Log dan hier in:

E-mailadres:
Kenteken:
Heeft u inmiddels een ander kenteken? Klik hier

Aantal leden: 19214 and counting

NAUTO3 Aanbiedingen van verschillende importeurs

Zakelijk of privé?

Ondernemers komen voor een aantal keuzes te staan als het gaat om zakelijk autorijden.

Nieuw of gebruikt? Zakelijk of privé? Bijtellen of niet bijtellen? Kopen of leasen?

In de meeste gevallen is een auto zakelijk kopen en vervolgens een kilometeradministratie bijhouden financieel het meest gunstig. Dit betekent echter dat u met de auto niet meer dan 500 km privé mag rijden. Dit kunt u oplossen door privé een andere auto te rijden. Nadeel blijft dat u een kilometeradministratie bij moet houden. Verder moet u wel de financiële middelen hebben om de auto te kopen.

Er geldt een aantal alom bekende stelregels. Een jonge gebruikte auto is per saldo meestal goedkoper dan een nieuwe. Niet bijtellen is (meestal) goedkoper dan wel bijtellen en kopen is goedkoper dan leasen. Er zijn echter heel veel redenen die aanleiding kunnen zijn om niet per definitie de goedkoopste oplossing te kiezen.

Het uitrekenen is ook een heel werk. Hier hebben wij wat op bedacht. In bijgaand Excel-spreadsheet (klik op de rekenmachine) vindt u een rekentool waarmee u kunt experimenteren en dat behulpzaam kan zijn bij uw beslissing.

Klik op de rekenmachine voor de rekentool in Excel.

Let u bij het gebruik op de verschillende tabbladen voor resultaat en onderbouwing!

MKB Brandstofpas